top of page

PROJECTES/FRONS

FRONS és un procés de creació artística compartida entre artistes professionals i col.lectius locals. El resultat d'aquest procés són esdeveniments escènics composats per a ser compartits en públic a l'espai públic, en una façana o façanes d'edificis que tinguin relació directa o indirecta amb el col.lectiu local. FRONS adopta llenguatges diversos segons el col.lectiu amb el que treballa. FRONS indaga en allò que és façana, i en el que aquesta amaga. FRONS  confronta. FRONS apropa.  FRONS observa, critica i proposa. FRONS és de vegades lupa, de vegades panorama. FRONS són persones. FRONS contempla l'emoció, la reflexió, l'estètica i l'acció. FRONS és ara.

Col.lectius Locals

Treballar amb col.lectius locals per crear un camp de joc on la disciplina artística sigui un vehicle des del que conèixer-se i posar-se en dubte, des d'on explorar possibilitats i imaginar horitzons. I fer-ho des de la idea de col.lectiu. Grups de persones que es reconèixen a sí mateixos com una comunitat. O comunitats que s'han esdevingut sense el consens dels seus membres. Comunitats que desitgen qüestionar-se per a qüestionar la societat i per a qüestionar-nos a cadascú com a individu. I fer-ho a través del procés artístic. Teatre de la comunitat s'obre a processos amb tot tipus de col.lectius locals des de boletaires a rambleros, des de plataformes polítiques ciutadanes a  col.lectius de dones inmigrants, des d'estudiants a professionals d'un ofici en perill d'extinció, des de mares a persones amb capacitats diferenciades, des de veïns d'un poble minúscul a habitants d'un gratacels.

Procés

El projecte FRONS es desenvolupa en residències de creació. Els artistes de Teatre de la Comunitat es desplacen per un període mínim de dues setmanes al territori del col.lectiu per tal de dur a terme el procés de recerca i creació col.lectiva de l'esdeveniment escènic que compartiran en públic i a l'espai públic en finalitzar el procés.

 

FASE 1 Recerca

Els artistes de Teatre de la Comunitat proposen als membres del col.lectiu la pràctica artística. En tallers oberts s'investiga des del llenguatge del cos, des de la recerca de la potencialitat dramatúrgica dels fets i de les històries relatius al col.lectiu i als seus individus, des de la indagació en les imatges. L'objecte és el col.lectiu mateix i la seva relació amb la societat, i els individus que el formen i la seva relació amb el col.lectiu. Al mateix temps van teixint la idea general, el guió, de l'experiència escènica resultant.

 

FASE 2 Composició

Localitzacions de la façana o façanes que seran l'escenari de l'esdeveniment. Creació col.lectiva entre artistes de Teatre de la Comunitat i membres del col.lectiu local de l'esdeveniment escènic que compartiran amb el públic.  Assajos.

 

FASE 3 Esdeveniment

Esdeveniment escènic compartit en públic a l'espai públic.

 

 

 

bottom of page